Ademcoaching

 

adem

stel je voor hoe fijn het is als je stressvolle situaties in je eigen tempo aan kunt pakken, op jouw manier en met controle. Of dat je leert hoe je zelf meer invloed kunt hebben op je energie, zonder dat je daarvoor kunstmatige kicks nodig hebt als cafeïne, suiker of iets anders…..Dat kun je bereiken met je eigen adem.

Ademen: we beginnen ons leven ermee en we eindigen ermee.
Veel mensen kennen de adem als iets wat je vanzelfsprekend doet en het gaat natuurlijk ook vanzelf. Maar je ademhaling is veel meer dan het innemen van zuurstof en het kwijtraken van koolstofdioxide.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 90% van de mensen maar zo’n 30% van hun longcapaciteit gebruikt. Dat wil niet zeggen dat zij problemen ervaren met hun longen of luchtwegen. Maar wanneer je meer ruimte gaat gebruiken zul je voelen dat je je echt anders gaat voelen, meer rust en ruimte krijgt en je spieren ontspant. Het gaat weer stromen.

levenskracht

adem is levenskracht, al eeuwen lang. Er zijn in verschillende culturen woorden voor: prana, chi, gi, ka, woniya waken en ha.
Hoe kun jij je levenskracht beter gaan voelen?
Deze levenskracht en je ademhaling hebben veel connectie met je emoties en je energie. Je slaat in de loop der jaren verschillende emoties in je lichaam en geest op, ontwikkelt patronen en gaat daar naar handelen en leven. Soms ontstaan daardoor klachten, fysiek of mentaal. Je kunt onrust en stress ervaren.
Door je bewust te worden van je ademhaling en er actief mee aan de slag te gaan ga je voelen wat je ademhaling met je doet en voor je kán doen.

ademsessies, individueel of in een groep

In een individuele- of groepssessie gaan we met verschillende ademtechnieken aan de slag waardoor je direct zult voelen dat je meer ontspant, meer energie krijgt en vrijheid zult ervaren. Voor de groepssessies kijk je op de agenda op deze site. Individuele sessies spreek je met mij af!

De individuele sessies worden gegeven in mijn praktijk in ’s-Hertogenbosch. Zo’n sessie duurt ongeveer 1,5 uur.