Heb je Covid-19 gehad? Ben je nog steeds niet jezelf? Heb je last van klachten als kortademigheid, vermoeidheid en angst?

In een unieke samenwerking met zenuw- en voetreflexoloog Ilona Kramer ga ik vanuit zowel een holistische als wetenschappelijke kijk jouw herstel bevorderen!

Wij bieden…

een unieke combinatie van ademcoaching en zenuw- en voetreflexbehandeling. Onze gezamenlijke aanpak en technieken versterken en zijn complementair aan elkaar en bevorderen jouw energieniveau en herstel, zodat jij jouw podium weer kunt pakken, stevig op je voeten.

Wil jij…

N

weer vrij kunnen ademen?

N

je ademkracht verbeteren?

N

je immuunsysteem versterken?

N

oefeningen en andere handvatten zoals voeding en leefstijladvies om zelf je herstel te bevorderen?

N

rust en ontspanning in je hoofd en lijf krijgen?

N

je energie opbouwen?

N

het vertrouwen in je lichaam terug krijgen?

N

een luisterend oor voor jouw persoonlijke verhaal en de impact die Corona op jou en jouw leven heeft?

Wat gaan wij doen?

Wij werken samen, in behandelingen die op elkaar zijn afgestemd, op het centrale, somatische en autonome zenuwstelsel. Het zenuwstelsel is onze gemeenschappelijke deler.

Veel van de klachten die iemand ervaart na covid-19 te hebben gehad, hebben met het zenuwstelsel te maken. Het zenuwstelsel is onze basis, hierin wordt alles geregeld, afgestemd en getransporteerd.

Onze ademhaling, hoe we ons voelen, hoe we ons bewegen, hoe ons hart klopt, enzovoort.

Mijn collega Ilona werkt op de voeten waar alle zenuwuiteinden (reflectoir) uitkomen en heel gericht op specifieke zenuwen en zenuwbundels gewerkt kan worden, waar de (neurologische) overdracht in de zenuwprikkels verstoord is.

 

Wat gaan wij doen?

Ik werk specifiek met je aan je ademhaling, zodat je weer ruimte gaat voelen! Misschien heb je t.g.v. de Corona-infectie een deel van je longcapaciteit ingeleverd. Dan gaan we kijken hoe je het resterende deel zo goed mogelijk kunt gebruiken!

Ook werken we aan het optimaal gebruiken van je middenrif, met als doel het zuurstofgehalte in je bloed in evenwicht te krijgen.

Ik ga uit van wat bij jou past! Inmiddels is duidelijk dat bijvoorbeeld het zingen van melodieën kan werken. De Nationale Opera in Engeland heeft hier een mooi programma voor ontwikkeld.

stevig op je voeten

Wat gaan wij doen?

Elke persoon is anders, zo ook in de uiting en ernst van de symptomen van Covid-19. Resultaten van de gecombineerde behandelingen zullen opbouwend zijn met tussentijds fluctuerende symptomen. Dit komt omdat je zenuwstelsel en lichaam een nieuwe balans gaan zoeken.

Gemiddeld heb je tien behandelingen nodig waarbij ilona en ik samen afstemmen wat de beste momenten van behandeling voor je zijn.

Handig om te weten

$

Het eerste consult bedraagt 75 euro (maximaal 90 minuten), vervolgconsulten 60 euro (60 minuten).

$

Voorafgaand aan het eerste consult ontvang je een intakeformulier ter voorbereiding.

$

Trek voor de behandelingen gemakkelijk zittende kleding aan. De onderbenen worden ook in de massage meegenomen, en breng voor de ademsessies een paar warme sokken en een trui mee.

Voorbeeld

Een voorbeeld van onze gezamenlijke aanpak waarbij we de prikkeloverdracht in het zenuwstelsel beïnvloeden ten aanzien van de ademhaling en vermoeidheid, o.a. deze twee hersenzenuwen spelen een grote rol:

 

  1. Nervus Phrenicus, deze hersenzenuw enerveert het middenrif en staat bij een verkeerde ademhaling onder grote druk en geeft dan verstoorde signalen af met alle gevolgen vandien. Met voet –en zenuwreflexologie en ademoefeningen wordt deze zenuw in balans gebracht.
  2. Nervus Vagus, deze zenuw ontspringt in de hersenstam en loopt tot aan de dikke darm. Daarmee raakt hij het hele lichaam en is daarmee de allerbelangrijkste zenuw in de weg naar het herstel van lichaam en geest. Ook deze zenuw kan door ademoefeningen, het heel precies aandrukken van deze zenuw op de voet en specifieke voetreflextechnieken worden gebalanceerd.

Contact

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Bel of mail me!

+31 (0)6 40021674

marloes@opjouwpodium.nl

Marloes van Houtert

Ademcoach en -trainer