Ik ben Marloes van Houtert. Ik ben ademcoach, musicus, docent, spreker en trainer bij mijn eigen bedrijf Op jouw podium. Mijn cliënten omschrijven mij als vrolijk, warm, enthousiast, gepassioneerd en helder.

Podium

Als klein meisje pakte ik al graag “mijn podium”. Ik speelde toneelstukjes tussen de schuifdeuren in ons huis en zong de hele dag. Mijn droom was om op het podium te staan met een héél mooi muziekinstrument. Dat lukte! Ik volgde een conservatoriumopleiding die mij opleidde tot blokfluitist en naast de optredens was ik happy als muziekdocent. Later ging ik mij meer bezig houden met het beleid en organisatie van Centra voor de Kunsten en heb ik enige jaren een managementfunctie vervuld. 

Adem

In de loop der jaren werd mij duidelijk dat de ervaring die ik heb met podiumpresentatie én het gemak waarmee ik daardoor zelf een verhaal vertel of een muziekstuk ten gehore breng, niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Sterker nog: heel veel mensen vinden het lastig om een presentatie te houden, op een podium te staan of zelfs aan een kleine groep mensen een uitleg te geven!
Ik verdiepte mij daar in en de rode draad die voor mij door dit alles heen speelt is de ademhaling.

Alles viel op zijn plek

In 2016 volgde ik een opleiding tot ademcoach en tijdens die opleiding viel alles op zijn plek! Mijn eigen ervaring als blokfluitist, zangeres, spreker, docent en ademcoach heb ik hierdoor kunnen samenvoegen tot één, vanzelfsprekend geheel. 

Topsport

Ik heb in mijn leven ontelbaar veel uren besteed aan musiceren: blokfluit en piano spelen en zingen. Daardoor leerde ik om dóór te zetten en te gaan voor mijn doelen.
Deze gedrevenheid en discipline heb ik ook ingezet om me te bekwamen in verschillende ademtechnieken. Met hulp van experts als Heleen Ytsma, Dan Brulé, Max Strom en Cora Verkuilen heb ik geleerd mijn adem dagelijks in te zetten voor het beheersen van mijn persoonlijke energie. En dat heeft mijn leven veranderd.

Missie 

Ik heb een krachtige methode ontwikkeld, gebaseerd op mijn eigen ervaring, want ik weet als geen ander hoe je je kunt voelen als je een mooi verhaal hebt, maar het lastig vindt dit voor het voetlicht te brengen!
Ik help nu ondernemers, managers, docenten en musici door hen te laten ervaren waar hun kracht zit, zodat ze bij hun kern komen en op hun eigen authentieke wijze hun “verhaal” met verve neer gaan zetten.
En van dat werk word ik intens blij!

(Een interview met mij waarin je kunt lezen hoe mijn eerste ervaringen met de adem waren kun je lezen op de website van Heleen Ytsma van Herleva!)