In de afgelopen zomer volgde ik een opleiding tot docent Yoga Nidra. 

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden (Sanskriet): yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’, nidra betekent ‘slaap’. Tijdens yoga nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga hoef je bij yoga nidra fysiek niet zoveel te doen. Na een eenvoudige warming-up ga je lekker op je rug liggen en luister je naar mijn stem. Ik leid je vanzelf naar de healing space tussen waken en slapen. De eeuwenoude technieken uit de nidra stellen lichaam en geest in staat om tot een diepe ontspanning te komen en het autonome zenuwstelsel te kalmeren. Ook je ademhaling speelt hierin een belangrijke rol. Je voelt je na een sessie alsof je een tijd heerlijk geslapen hebt….. 

Yoga nidra is precies waar ik naar zocht in aanvulling en aansluiting op de ademcoaching die ik geef. Ook hier is één van de voornaamste doelen de ontspanning op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Tijdens de opleiding heb ik vele sessies yoga nidra gevolgd én zelf gegeven. Ik vond het fantastisch! 
ik geef dit dan ook heel graag door. Op 6 oktober start ik bij Yoga Berlicum met een cursus van 8 ochtenden. Voor meer info: zie agenda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Cora Verhagen | Calmvibes